Wanneer onderooglidcorrectie laten doen?
Heb je vaak last van wallen onder je ogen? Krijg je hierdoor de hele tijd de vraag of je moet bent? Ben je helemaal niet moe en slaap je gewoon netjes iedere dag 7 tot 10 uur? Dan kan het zijn dat de wallen niet onder je ogen komen door slaapgebrek. Als je ouder wordt verminderd de huid elasticiteit rondom je ogen en kan dit zorgen voor wallen. Dit kan je de vermoeide blik geven en komt dit door je onderoogleden. Met een onderooglidcorrectie kun je dit oplossen en is dit een operatieve ingreep waarbij vet en overtollig huid wordt verwijderd. Een onderooglidcorrectie is een moeilijke ingreep en veel moeilijker dan de bovenooglidcorrectie. Hiervoor heb je een ervaren specialist nodig, die meer ervaring heeft met deze ingreep. Wat is de behandeling bij een onderooglidcorrectie? En wat zijn de kosten? In dit artikel gaan we daar meer over vertellen, lees daarom alles eens goed door.
Onderooglidcorrectie behandeling
Voordat je de ingreep laat doen is er een intake gesprek nodig, hierbij praat je met de specialist over het probleem en praat je ook over de verwachtingen. Van de onderooglidcorrectie voel je niks en komt dit door de plaatselijke verdoving. Wil je liever een volledige narcose? Dan kan dit bij vele klinieken als nog en kun je daarvoor kiezen. Bij een onderooglidcorrectie wordt een kleine incisie onder de wimperrand of aan de binnenkant van het lid gemaakt. De wallen kunnen hierdoor weggewerkt worden en hierbij wordt er vet verwijderd, maar ook overtollig huid. De ingreep is eenvoudig en in veel gevallen duurt het ongeveer 1 uur. Neem je ook een bovenooglidcorrectie? Dan ben je vaak iets langer bezig en kan het zijn dat je anderhalf uur onder narcose ligt.
Herstel van een onderooglidcorrectie
Het herstel van een onderooglidcorrectie is van een groot belang om complicaties te voorkomen. Het is van belang dat je enkele uren na de ingreep rust neemt in de kliniek. Daarnaast mag je niet autorijden en moet je door een bekende opgehaald worden. Thuis moet je minimaal een week rust nemen en mag je niet zomaar aan het werk gaan. Je hebt namelijk vaak zwellingen bij de oogleden en deze verdwijnen na een week. Een dag na de ingreep mag je ook douchen en kun je met een zachte straal je ogen spoelen. Het is van belang dat je je ogen niet droog wrijft, maar vooral gebruikmaakt van de dep techniek. Na 7 tot 10 dagen kun je terug gaan naar de kliniek en worden de hechtingen verwijderd uit de oogleden. Ook wil je 3 maanden lang niet in de felle zon, sauna of zonnebank komen.
Kliniek zoeken
Als je een onderooglidcorrectie wilt laten uitvoeren, is het natuurlijk van belang dat je een specialist vind. Zo zijn er veel verschillende klinieken en moet je goed op het internet rondkijken. Op de website van een kliniek kun je vaak de resultaten vinden van vorige klanten. Het is verstandig om hiernaar te kijken en op deze manier krijg je een beter beeld van de ervaring van een bepaalde kliniek.